Hög kvalitet, god djuromsorg och seriöst bemötande

Startsida

Om oss

Verksamheten

Hästar

Kontakt

Sofia Ripe och Hekla från Lappdal

Carins hästintresse sträcker sig tillbaka till barndomen och fortsatte genom tonåren. Efter studier och genom barnens ridintresse skaffade vi egna hästar.

Annica började på handikappridning och Fredric och Sofia fick upp ögonen för hästar. Vi bestämde oss för islandshästar, något som vi aldrig ångrat. Vi har haft islandshästar i 25 år.

Sofia tävlade intensivt och gick ständigt på kurser. Den perioden tillbringades mycket tid med hästsläp på vägarna. Med hästen Toppur frá Gröf hade hon som junior stora framgångar. På SM kom hon två år i rad fyra i tölt och fyrgång.

Efter ett års studier på Island boendes på gården Ríp utanför Saudárkrókur tog hon med sig Hrafndis och Therna frá Ríp. De har gett oss sex trevliga föl. Numera utgör Hekla från Lappdal basen i vår avel.

Heklas första föl efter Metingur frá Vestri-Leirárgördum, Trú från Sundäng, visades 2012 som sexåring med en bedömning på tot. 8,26 med hela 9 för pass! Hon hade även stora framgångar i sportgrenarna med två vinster i F1 på SSM och VSM med ägaren Lara Balz, Schweiz

Efter året på Island utbildade sig Sofia till lokalklubbsdomare vilket medfört många kontakter. På gården har vi också hjälp av Emma Svärd som arbetat hos Gardar Gislason på Knutshyttan. Hon håller på att utbilda sig till B-instruktör.

Förutom islandshästar finns här också borzoier och bedlingtonterrier. Vi har bedrivit hunduppfödning under kennelnamnet Blue Flash. Skånegäss och åsbohöns hör också till gården. Hönsen är anslutna till Svenska lanthönsklubben för gamla inhemska rasers bevarande.